Startsida › Guider › Målning inomhus › Måla om möbler

Måla om möbler – Så gör du

Är det dags för en uppfräschning av dina gamla möbler eller har du kanske fyndat på loppis eller second hand? Vad kul! Här tipsar vi dig om vad du ska tänka på när du ska måla om möbler. Scrolla ner för att ta del av våra bästa tips och trix och spana in höstens nyheter redan idag!

Måla om gamla möbler i 3 enkla steg

Att måla om gamla möbler är en utmärkt möjlighet att integrera återbruk i din inredning. Genom att ge dina gamla möbler en fräsch, ny färg kan du återanvända och återbruka dem istället för att köpa helt nya möbler. Följ våra tre enkla steg till att måla om gamla möbler.

Steg 1 – Tvätta möbler innan målning

Hur tråkigt det än låter så är det viktigt att du ser till att tvätta möblerna innan målning. Att tvätta möbeln med målartvätt och skrapa bort gammal färg är verkligen a och o till en färg som håller i längden. Om du dessutom lägger tid på att slipa och grundmåla ordentligt har du garanterat ett resultat som både är slitstarkt och som ser proffsigt ut.

 

Steg 2 – Valet av pensel spelar en avgörande roll

När du sedan ska börja måla möbler är det även viktigt att du väljer en pensel som håller god kvalité och en där du kan komma åt överallt. Ett vanligt misstag är att endast köpa en bred pensel för enkelheten i sig, men det kan straffa sig i längden sen när du behöver komma åt de finare ytorna. Därför kan det vara bra att investera i både en roller eller bred pensel till de breda ytorna och en smal pensel till de lite mer svåråtkomliga ytorna.

 

Steg 3 – Måla gamla möbler – Vilken färg?

När du sedan ska börja måla möbler är det även viktigt att du väljer en pensel som håller god kvalité och en där du kan komma åt överallt. Ett vanligt misstag är att endast köpa en bred pensel för enkelheten i sig, men det kan straffas sig i längden sen när du behöver komma åt de finare ytorna. Därför kan det vara bra att investera i både en roller eller bred pensel till de breda ytorna och en smal pensel till de lite mer svåråtkomliga ytorna.

Standardvy | Byt till Mobil vy